3D Makers Zone Haarlem

Het ministerie van Economische Zaken bewierookt de 3D Makers Zone op het MAAK Haarlem-terrein in de Waarderpolder. ‘Het is een schoolvoorbeeld, hiervan zouden er heel snel meer moeten komen in Nederland’, schrijft het ministerie.

PvdA-wethouder Joyce Langenacker onderschrijft dit en stelt voor deze maand een eenmalige bijdrage te geven namens de stad. Die bijdrage stond eigenlijk pas voor komende zomer op het programma. Met deze financiële impuls zou de economie van Haarlem volgens haar ‘een versnelling’ kunnen krijgen. In haar voorstel staat de hoogte van het bedrag niet vermeld.

Nieuwe technieken leren gebruiken

Het geld is bedoeld om dertig tot veertig Haarlemse bedrijven kennis te laten maken met nieuwe technologieën en daar hun voordeel mee te doen. In de 3D Makers Zone aan de Oudeweg kunnen ondernemers toepassingen bedenken die ze in hun eigen bedrijf niet zo snel zouden maken. De ondernemingen kunnen gebruik maken van hardware en software, expertise en netwerk van de pioniers. De gemeente hoopt dat de 3D Makers Zone ondernemers ‘stimuleert te innoveren met nieuwe maaktechnieken.’

Haarlem hoopt dat de 3D Makers Zone hét innovatiecentrum rond 3D-printen/slimme technologie voor de regio wordt.

Makathon: Samen Slimmer

In februari 2017 slaat 3D Makers Zone met onder andere PWN de handen ineen om door middel van Makathon: Samen Slimmer 2017 te komen tot slimme oplossingen voor de watersector en infra. Want tijdens deze Makathon kan in open innovatie geprofiteerd worden van de kennis en ervaring van andere bedrijven en studenten van universiteiten, HBO’s en MBO’s uit de regio.

3D-printing, robotisering, Internet of Things, wearables en Big Data leveren allemaal enorme mogelijkheden, maar tijdens de Makathon: Samen Slimmer in de 3D Makers Zone worden ze toegepast in nieuwe ideeën, concepten en prototypes. Want, waar het helemaal interessant wordt, is in de combinatie van deze nieuwe productietechnologieën die leiden tot nieuwe innovatieve oplossingen.

Voor meer informatie klik hier.

Bron: haarlemnieuws.nl

 

Je kunt niet meer reageren.